Podziel się wrażeniami!
A mnie zastanawia jeszcze jaką kartę SD obsłuzy tablet o maksymalnym rozmiarze. Mam bardzo duużo zdjęć (chciałbym mieć jak najwiecej na tablecie) i przymierzam sie do kupna karty SD 64 GB. Tylko pytanie: czy tablet będzie widział kartę o takiej pojemności?
A mnie zastanawia jeszcze jaką kartę SD obsłuzy tablet o maksymalnym rozmiarze. Mam bardzo duużo zdjęć (chciałbym mieć jak najwiecej na tablecie) i przymierzam sie do kupna karty SD 64 GB. Tylko pytanie: czy tablet będzie widział kartę o takiej pojemności?
à propos pamięci, mam wersję tabletu 16gb, ku mojemu zdziwieniu w ustawieniach urządzenia znalazłem informację, że używam 4gb pamięci z 8gb dostępnych... o co chodzi? gdzie się podziało pozostałe 8gb?
destin6 napisał(a):
à propos pamięci, mam wersję tabletu 16gb, ku mojemu zdziwieniu w ustawieniach urządzenia znalazłem informację, że używam 4gb pamięci z 8gb dostępnych... o co chodzi? gdzie się podziało pozostałe 8gb?
dziękuje za wytłumaczenie
Zapytałem Pana w Media Markt o maksymalny rozmiar karty SD do tabletu - zaniemówił przez chwilę, nastepnie wykonał telefon i odpowiedział mi ze maksymalnie tablet obsłuży kartę o rozmiarze 32 GB. Trochę szkoda...
Zawsze można używać kilku kart...
Zapytałem Pana w Media Markt o maksymalny rozmiar karty SD do tabletu - zaniemówił przez chwilę, nastepnie wykonał telefon i odpowiedział mi ze maksymalnie tablet obsłuży kartę o rozmiarze 32 GB. Trochę szkoda...
kris napisał(a):
pan w media markt nie jest idealnym źródłem wiedzy. Coś jak wikipedia.....
Witam wszystkich na forum.Mi udało sie skonfigurowac 64 gb microSDXC tak, zeby dzialala z moją s-ką. Trzeba zmienić format karty ze stockowej exFat na Fat32. Najpierw sformatowalem ją na kompie. Poszlo. Bylo fat32 ale z karty sie zrobila 32gb .Gdzies wyczytalem że windows wprowadzil ograniczenia w fat32 do 32gb ale jakby sie uprzeć to mozna wiecej odczytać poprzez odpowiednie aplikacje do formatu albo inny system operacyjny. Sformatowalem więc karte w swoim arcu s. Fona podlaczylem do kompa wrzucilem dane i teraz tablet i telefon widzą ja jako okolo 60gb. video, muzykę, pdfy, zdjecia odtwarza z karty przez fabryczne aplikacje także.
Szczegóły : sgpt11pl/s, ICS 4.0.3 preroot, karta z adapterem Sandisk mobile ultra microSDXC I 64gb uhs speed class 1, class 10. / Pozdawiam