Podziel się wrażeniami!
Witajcie,
nie miałem jeszcze okazji przetestować tego urządzenia, może ktoś już posiada go? Wygląd mi się bardzo spodobał, szczególnie kształt (grubszy na górze). Ciekawe rozwiązanie. Na pierwszy rzut oka są ciekawie rozwiązane przyciski na panelach bocznych. No i system Android, który według mojej oceny jest jednym z lepszych rozwiązań dostępnych na rynku. Ciekawe jaka będzie możliwość aktualizacji. Poniżej recenzja tego modelu:
http://www.pcpro.co.uk/reviews/tablets/370165/sony-tablet-s
Właśnie piszę z tabletu S, poznałem to urządzenie dość dokładne i wydaje mi się, ze mogę troche utrzeć nosa nawet największym zwolennikom iPada.
- rozdzielczość 1280x800 zamiast 1024x600 (do tego jakość ekranu )
- czytnik kart pamięci SD
- łączność Bluetooth
- kształt (wedlug mnie przekonanie ponad wygodę pracy może wynikać z tego iż zwolennicy iPada nie czytali w życiu książek wiec nie poznali ich wygody)
- DLNA (bardzo ciekawe rozwiazanie jesli chodzi o przesyłanie plików do odbiorników takich jak telewizor albo kino domowe)
- pilot do wszelakiej maści urządzeń ( wiem ze macie media remote my też mamy tylko ze nasz pilot może służyć do kazdego urządzenia )
- ANDROID 3.2 jest plusem nie minusem nie ogranicza go dostępność aplikacji jak na jabłuszko do tego wsparcie od sony
Według mnie nie ma co dyskutować sony tablet położył iPada na ziemi i depta go ogromnym glanem, jesli są jakieś niedowiarki zapraszam z iPadem a udowodnie wyższość tabletu sony w 15minut.
ja was tylko proszę - bez wojenek.
To tylko urządzenie. Każdy znajdzie coś dla siebie, a i tak żaden nie będzie idealny.
Jader cieszę się, że się pochwaliłeś swoimi spostrzeżeniami. Którą wersję wybrałeś?
Powiedz mi, czy jest jakiś menedżer plików na Androida (coś jak total commaner na winde) ?
No i czy jest jakaś szansa na ręczne zamknięcie aplikacji? Bo co się namęczyłem podczas organoleptycznego testowania tabletu S to moje
Krisu jest takich programów wiele, oczywiście w Android Market, nie wiem czy na tablecie coś jest zainstalowane.kris napisał(a):
Powiedz mi, czy jest jakiś menedżer plików na Androida (coś jak total commaner na winde) ?
ale wiesz o co chodzi - o dwa okienka. Tak, żeby sobie szybko przerzucać pliki z miejsca A do B. Najlepiej z wbudowanym klientem FTP.
Po prostu chcę zamienić netbooka na Tablet. Wiem,że to zupełnie różne urządzenia, ale próbuję sprawdzić, czy da się żyć z jednymi ograniczeniami, ale dogodniej używać atutów.
jader napisał(a):
Według mnie nie ma co dyskutować...
jader napisał(a):
Właśnie piszę z tabletu S, poznałem to urządzenie dość dokładne i wydaje mi się, ze mogę troche utrzeć nosa nawet największym zwolennikom iPada.
- rozdzielczość 1280x800 zamiast 1024x600 (do tego jakość ekranu )
- czytnik kart pamięci SD
- łączność Bluetooth
- kształt (wedlug mnie przekonanie ponad wygodę pracy może wynikać z tego iż zwolennicy iPada nie czytali w życiu książek wiec nie poznali ich wygody)
- DLNA (bardzo ciekawe rozwiazanie jesli chodzi o przesyłanie plików do odbiorników takich jak telewizor albo kino domowe)
- pilot do wszelakiej maści urządzeń ( wiem ze macie media remote my też mamy tylko ze nasz pilot może służyć do kazdego urządzenia )
- ANDROID 3.2 jest plusem nie minusem nie ogranicza go dostępność aplikacji jak na jabłuszko do tego wsparcie od sony
Według mnie nie ma co dyskutować sony tablet położył iPada na ziemi i depta go ogromnym glanem,.
mobor napisał(a):
- mi rozdzielczosc w iP2 wystarczy W ZUPEŁNOŚCI. Nie ma zadnej pikselozy
- czytnik SD - jest w opcji o czym wielu zapomina. Mi jest niepotrzebny bo dla mnie iP nie jest zamiennikiem kompa do przeglądania zdjeć (a zawet jeśli - można je bez problemu szybko wrzucić)
- BT - przeciez iP tez ma BT
-kształt - jak dla mnie lepszy ma włąsnie iP. Mozna na nim tak samo komfortowo pracować w kazdej pozycji
- DLNA ? W iP tez mogę bezprzewodowo przesyłać obraz na TV. Dotyczy to tego wszytskiego co wyswietlane jest na ekranie iPada!!
-Android - to dla mnie porażka. Jako drugi telefon mam XPerię wiec jako takie pojecie jest
kris napisał(a):
No i czy jest jakaś szansa na ręczne zamknięcie aplikacji? Bo co się namęczyłem podczas organoleptycznego testowania tabletu S to moje
Znalazłem na przykład takie.
Ghost Commander
CRKO Commander