Podziel się wrażeniami!
Odpowiedź SONY na powyższy tekst:
Szanowny Panie,
uprzejmie informujemy, że po uważnym rozpatrzeniu sprawy, dział wyższy proponuje Panu diagnoze TV przez autoryzowane centrum serwisowe. Prosimy o informacje, na jak iadres ma zostać wysłany diagnostyk.
Moja odpowiedź:
Wiesz co... zapewne mają rację osoby które twierdzą że nie da się wygrać z tym pseudo producentem SONY. Jesteśmy za "malutcy".
Istnieli przed nami, istnieją nadal i istnieć będą po naszej śmierci😉
Ja również próbuję walczyć. Zorientuję się jak do mojej sprawy odniesie się Rzecznik Praw Konsumenta, ale dopiero po świętach szkoda mi już nerwów i czasu. Nie mam siły na te ich kłamstwa, lakoniczne i niejasne odpowiedzi. Ale jedno mnie osobiście pociesza...że może ktoś czyta te nasze pretensje, może ktoś dwa razy się zastanowi zanim coś od nich kupi...nadzieja umiera ostatnia😄
Poza tym wierzę w KARMĘ...wierzę że ona wraca... nam nadzieję że to tych wszystkich serwisantów, diagnostów, obsługę techniczną i klienta SONY spotkają takie problemy jakie my mamy. Że może oni również będą mieli problemu z jakimś zakupionym produktem na który wydali "być może" ciężko zarobione pieniądze. I wtedy będą po drugiej stronie barykady...spotkają się z arogancją, niekompetencją, brakiem poszanowania, uczciwości i szacunku dla swoich klientów...i jeszcze wiele innych synonimów można by przytoczyć niekoniecznie cenzuralnych:). Taka jest właśnie firma SONY a szkoda😥
Ale jak to mówi stare chińskie przysłowie:) " CYGAN TYLKO RAZ PRZEZ WIEŚ PRZECHODZI".
Ja już nigdy nie zakupię nic od tego "producenta" i wszystkim znajomym już tego odradzam opisując swoje przeżycia😉
Życzę powodzenia i wytrwałości.
Witaj musik811,
Przepraszam za opóźnienie z odpowiedzią. Posłałam Twoje zgłoszenie do naszego działu wsparcia i otrzymałam następującą odpowiedź:
---------
Nawiązując do zgłoszenia, informuję, iż czasem może pojawiać się clouding na TV, zalecamy bezpośrednio kontakt z serwisem.
Pilot do telewizorów spełnia wszelakie funkcje i ma wiele opcji, jakość wykonania jest dobra, można jednak zakupić dodatkowy pilot, jeśli ten nie przypadnie do gustu klienta.
Kiedy TV sam się wyłącza zalecamy sprawdzić aktualizacje TV (dla tego modelu:https://bit.ly/33jruLt )
Następnie przeprowadzić miękki restart, tzn. przytrzymać przycisk zasilania na pilocie przez około 7 sekund. TV si zrestartuje. Jeśli to nie przyniesie pożądanego efektu, zalecamy przywrócić ustawienia fabryczne:
(odłącz wszystkie urządzenia zewnętrzne)
1. Wyjmij wtyczkę z kontaktu
2. Naciśnij przycisk ZASILANIA i PODCISZANIA -
3. Podłącz wtyczkę do kontaktu (trzymając przyciski)
4. Przyciski trzymamy do momentu, kiedy pojawi się zielona lub biała dioda przy logu SONY
5. TV włączy się sam.
Ustawienia obrazu można nastawić w sposób profesjonalny lub pod "siebie", poniżej instrukcja regulacji:
Funkcja VRR dostpna po aktualizacj z dnia 1/12 o numerze v6.1554
Przykro nam z powodu doświadczonych niedogodności.
Wszelkie sugestie ze strony Klientów są brane pod uwagę podczas pracy nad
nowymi rozwiązaniami oraz wprowadzanymi aktualizacjami przez inżynierów Sony.
-------------
Pozdrawiam,
Agnieszka_J
Również uważam wszystko, co się łączy z sony za badziewie. Począwszy od telewizora, infolinii, serwisu itp. Kupiłem TV sony kd49-xh8505 i do dzisiaj borykam się z jego usterkami. Telewizor jest po wizytach i naprawach serwisu, jednak dalej przy połączeniu internetu kablem nie działa przeglądarka i oglądanie TVP4K podczas ME kończyło się ukazywaniem czarnego obrazu bez głosu i samoczynnymi restartami...Po licznych interwencjach nic się nie zmieniło, serwis sprawdził działanie przeglądarki po wifi i stwierdził, że działa..., a o połączeniu kablem ani słowa...???
TVP4K skończyło nadawanie po ME i sony temat zamknęło bez żadnego wytłumaczenia...
Na koniec o kompetencjach sony support, wydali jakąś aktualizację (PKG6.5076), ale sami nie wiedzą, co ta aktualizacja daje, co naprawia, albo co zmienia ???
O wymianie, albo zwrocie pieniędzy można zapomnieć - serwis nie stwierdził usterek...???
sony to dziady, oszusty, złodzieje i producenci bubli.
LUDZIE NIE KUPUJCIE DZIADOSTWA< CZYLI SONY !!!!!!!!!!