Podziel się wrażeniami!
Cześć, mam problem odnośnie konta EA (Electronic Arts) podpiętego do mojego konta Sony w PlayStation. Zakupiłem grę od EA, po próbie jej uruchomienia otrzymałem informację, że konto EA podpięte do mojego konta Sony jest nieaktywne i mam je ponownie aktywować. Problem w tym, że z tego konta EA nie korzystałem od lat i nie mam już do niego dostępu. Czy istnieje możliwość odpięcia tego starego konta EA i zalogowania na nowe?
A nie prościej zalogować sie na EA nawet jak by trzeba było zresetować hasło? Bez logowania odpięcie konta to ja słabo widzę
Niestety to nie takie łatwe - tak jak napisałem nie mam do niego dostępu. Problemem nie jest samo resetowanie hasła tylko fakt, iż adres mailowy podany do tego konta jest nieaktualny i do niego nie mam dostępu (mówimy o skrzynce do której logowałem się ostatni raz kilka lat temu).
Domyślam się, że to nie taka prosta sprawa odłączyć konto EA z konta Sony ale może jakaś dobra dusza z Sony podejmie się tego działania 🙂 Próbowałem znaleźć numer lub mail do pomocy Sony lecz takowego nie znalazłem, może ktoś jest w posiadaniu?
najelpiej skontaktowac sie ze wsparciem Playstation pod numerem 22 584 42 22 lub skorzystanie ze strony https://www.playstation.com/pl-pl/support/