- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Czy można prowadzić rozmowy w słuchawkach Sony WF-1000X
Proszę o informację dot. słuchawek WF-1000X : czy można np. w czasie jazdy rowerem (moja Xperia XZ jest włożona do pokrowca na ramie roweru) ,nie tylko odbierać rozmów, ale także rozmawiać z dzwoniącym, czy jest to możliwe ? Nigdzie do chwili obecnej nie znalazłem żadnej wiadomości na ten temat. Dla mnie wyłącznie te słuchawki służą dla dobrego słuchania muzyki (oczywiście po uprzednim sparowaniu z BT lub NFC).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam. Bardzo dziękuję za informację dot. słuchawek WF-1000X. Przeczytałem dużo wiadomości z podanego linku, jednak nie bardzo rozumiem niektórych. Wg instrukcji moja Xperia XZ nie ma ustawienia BLUETOOTH HFP lub HSP, jest tylko połączenie przez Bluetooth lub NFC. I dalej nie wiem, czy będę mógł prowadzic rozmowę telefoniczną w czasie jazdy rowerem.
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mam co prawda 1000X ale nauszne i działają z Z3, huawei P9 i xiaomi (jeden z tańszych modeli), wg mnie nie masz się co martwić o to, że będą jakieś problemy z Twoim telefonem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@ojciec2008 napisał(a):
Wg instrukcji moja Xperia XZ nie ma ustawienia BLUETOOTH HFP lub HSP, jest tylko połączenie przez Bluetooth lub NFC. I dalej nie wiem, czy będę mógł prowadzic rozmowę telefoniczną w czasie jazdy rowerem.
Pozdrawiam.
Skoro Twój telefon nie ma HFP/HSP to tylko się cieszyć, bowiem "zestaw nagłowny może nie być połączony ze smartfonem lub telefonem komórkowym przy użyciu profilu HFP lub HSP"
Czyli nie masz się czym martwić w kwestii połączenia.
Pozostaje pytanie na ile komfortowe będzie rozmawianie w trakcie jazdy.
Pozdrowienia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Bardzo dziękuję za informację. Najważniejsze jest to, by coś było słychać w lewym uchu jak ktoś dzwoni i odwrotnie, dzwoniący słyszał moje "głośniejsze oddychanie". Mam słuchawki nauszne MDR-1RBT, fajnie się słucha muzyki, czy filmów w TV, jednak głupio bym wyglądał w czasie jazdy na rowerze. Pomocny jest kask w kamerką C5, pięknie nagrywa , bdb słychać i muzykę i rozmowy ale jest trochę ciężki szczególnie na dłuższe trasy. Dlatego używam innego lekkiego kasku i chciałbym kupić takie słuchawki SONY WF-1000X, bym nie musiał schodzić z roweru, wyciągać smartfona i rozmawiać. Czy to będzie sprawne w działaniu, pewnie wypróbuje, a jak nie to zawsze można towar zwrócić odstępując od umowy bez podawania przyczyny.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. WM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W specyfikacji twojego telefonu, znalezionej w internecie, jak najbardziej występują oba profile, jak i mase innych. Pamiętaj, że profil połączenia to nie typ. Telefon sam dostosuje odpowiednie ustawienia przy łączeniu obu urządzeń.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Bardzo dziękuję za obszerne informację, bez których trudno by mi było zrozumieć (mam blisko 72) dzisiejsze błyskawiczne postępy w informatyce. Ostatnio zapytałem sprzedajcego na Allegro czym się różnią WF-1000X od WF-1000XB, czy WF-1000XB (oprócz oczywiście cen, które kształtują się od 699 zł do 899 zł) z różnymi opisami: "mają mikrofon i regulację głośności inne nie mają mikrofonu, ale można rozmawiać bez dotyku rąk" - ciekawe jak i czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam. WM.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@ojciec2008 napisał(a):
Ostatnio zapytałem sprzedajcego na Allegro czym się różnią WF-1000X od WF-1000XB, czy WF-1000XB
WF-1000X to oznaczenie ogólne serii.
WF-1000XN - to słuchawki w kolorze złotym
WF-1000XB - to słuchawki w kolorze czarnym
Sprzedawcy na Allegro w znacznej mierze nie mają większego pojęcia jak należy odczytywać oznaczenia producenta. Nie ufałbym im zbytnio.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dziękuję. Tak przewidywałem, ale nie byłem pewny, że to oznaczenie kolorystyczne słuchawek.
Pzdr. WM.