- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
stałe oświetlenie i parasolki
mam pytanko, obecnie do oświetlenia 5500k używam parasolek ze srebrnym wnętrzem. Jaka będzie różnica przy użyciu białych. Porównywał ktoś ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
TMiN napisał(a):
mam pytanko, obecnie do oświetlenia 5500k używam parasolek ze srebrnym wnętrzem. Jaka będzie różnica przy użyciu białych. Porównywał ktoś ?
Temperaturę barwową 5500k daje zastosowana lampa, wydaje mi się, że parasolka nie ma na to dużego wpływu (chyba, że złota ociepli nam troszkę światło). Biała parasolka da Ci bardziej miękkie, mniej kontrastowe i mocniej rozproszone światło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
wpływu nie będzie na temperaturę barwową. jak byś złotą dał to już inna bajka.
te żarówki same z siebie dają miękkie światło, więc parasolka transparentna zabierze tylko światło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
dawno dawno temu ...............kupiłem biało srebrne(srebrne w środku) ale przerobiłem je tak że teraz mogę używać obu stron
biała bardziej rozprasza i zmiękcza światełko
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
te żarówki same z siebie dają miękkie światło, więc parasolka transparentna zabierze tylko światło.
w sumie to mi głównie o to chodziło .... czy przy białej nie stracę światła w sensie natężenia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
na pewno stracisz. ja przy świetle ciągłym używam albo strumiennicy własnej roboty lub parasolek srebrnych do odbijania