- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Na dobry początek
Witam! Pierwszy, szczęśliwy post w temacie cyfrówek Sony posyłam!
sądzę, że to dobre meijsce, żeby się tu publicznie podzielić informacją, jakich aparatów używamy (np. z modelu) i z których jesteśmy zadowoleni, a z któryech ew. nie za bardzo.
Ja mam m.in. N1 z dotykowym ekranem i bardzo go sobie chwalę. Spisuje się na schwał
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
dziękuje ... szkoda bo obchodziłam sie z nim jak z przysłowiowym jajkiem
...jeszcze jedno pytanko nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba gwarancja na aparaty jest 1rok tak? został mi miesiac do końca ... czy usterka ta zostanie naprawiona w ramach gwarancji a jeżeli nie to przyblizony koszt naprawy??? ;/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
agasz82 napisał(a):
dziękuje ... szkoda bo obchodziłam sie z nim jak z przysłowiowym jajkiem
...jeszcze jedno pytanko nie wiem czy dobrze pamietam ale chyba gwarancja na aparaty jest 1rok tak? został mi miesiac do końca ... czy usterka ta zostanie naprawiona w ramach gwarancji a jeżeli nie to przyblizony koszt naprawy??? ;/
Tak, standardowa gwarancja na aparaty cyfrowe udzielana jest na okres 12 miesięcy od daty nabycia. Dlatego bardzo ważnym dokumentem jest dowód zakupu ( paragon fiskalny lub faktura VAT ). Dodatkowo Sony Poland umożliwia wydłużenie podstawowego okresu opieki gwarancyjnej do 3 lub 5 lat od daty zakupu. Szczegółowe zasady zostały zamieszczone na stronie:
http://www.sony.pl/article/id/1175002577055/page/3
Rozważ proszę propozycję, myślę, że warto.
Pozdrawiam,
Radek
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przedłużyć gwarancję można także w każdym Salonie Sony Centre na terenie całego kraju do 14 dni od zakupu. Potrzeba jest wypełniona karta gwarancyjna i dowód zakupu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Przedłużyć gwarancję można także w każdym Salonie Sony Centre na terenie całego kraju do 14 dni od zakupu. Potrzeba jest wypełniona karta gwarancyjna i dowód zakupu.
Witam,
Uprzejmie informuję, że zostały wprowadzone zmiany dotyczące zasad przyznania „Gwarancji Extra”. Obecnie każdy użytkownik przez rok od daty zakupu może zwrócić się z prośbą do Sony Poland o wydłużenie opieki serwisowej do 3 lub 5 lat. Podstawą wystawienia „Gwarancji Extra” jest dowód zakupu.
Pozdrawiam,
Radek
PS
Korzystając z okazji witam serdecznie na forum, salon Sony Centre Bielsko-Biała.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za informacje o zminach zaraz przekażę informację dalej. Także witamy Widzę że chyba na razie jesteśmy jedynym CS po za Warszawskim na forum.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Widzę że chyba na razie jesteśmy jedynym CS po za Warszawskim na forum.
Tak, nie widziałem innych salonów, tym bardziej dziękuje za wsparcie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja natomiast posiadam DSC-H1. Pierwszy "większy" kompakt Sony i chyba najlepszy. Nie mam z nim najmniejszych problemów (od 3 lat). Spisuje się na medal mimo, że od narodzin synka zrobił już baaardzo dużo zdjęć. Nie robię zdjęć w trybie pełnej automatyki i efekty często mnie zaskakują. Wiem, że 5MPx to aktualnie mało ale mi w zupełności wystarczy. Poza tym o jego jakości może świadczyć też to, że jest przynajmniej 2 razy cięższy od modeli H7, H9 i wyższych. Miałem okazję trzymać oba i nie zamieniłbym go na żadnego z następców. Jestem stałym klientem Salony przy Elektoralnej w Wa-wie więc przy okazji pozdrawiam chłopaków (cały sprzęt Sony jaki posiadam kupiłem w tym salonie).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam, poki co ja posiadam aparacik (bo jak go inaczej nazwac:) DSC-S650. Obecnie chce go zmienic i sie wacham między W150 a H10...w W150 przekonuje mnie to ze jest malutki a w h10 za to jest lepszy zoom...nie potrzebuje bardzo profesjonalnego aparatu ale moze ktos mi cos opowie o jednym i drugim jak w użyciu one się sprawują??!! Powiem szczerze, że jestem bardziej sklonna do W150 ale w każdym sklepie mówią mi że H10 jest lepszy...help...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ja od kilku miesięcy używam CS DSC-S730 i jestem zadowolona ze sprzętu. Jak na moją bardzo amatorską fotografię na razie wystarcza, podejrzewam jednak, że za jakiś czas będzie trzeba postarać się o którąś z lustrzanek, bo szkoła fotograficzna przede mną.
DSC-S730 sprawdza się, moim zdaniem, bardzo dobrze. Nie miałam z nim jeszcze żadnych problemów, a jedyną wadą jaką zauważyłam, to że bardzo szybko (przy ciągłym używaniu ok 40 min) padają baterie (używam zamiennie alkalicznych i akumulatorków), jednak nie przeszkadza to aż tak bardzo, jeśli ma się zapasowe.
Niewielki, poręczny, mieści się w kieszeni (a u mnie to ważne, aparat lubię mieć przy sobie, a w obecnej szkole nie wolno mieć takich sprzętów) i jest wytrzymały
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
No to teraz przyszła kolej na mnie.
Witam wszystkich!
Jak na razie jestem posiadaczem już od kilku lat (ze 4 już będą) aparatu Sony DSC-P41... jak na dzisiejsze czasy to zabytek. Ekran 1,5 cala, 4,1Megapikseli oraz stała ogniskowa (czytaj brak zoomu). Ale jestem zadowolony. No może już teraz nie ponieważ aparat robi bardzo "blade"/"wypłowiałe" zdjęcia. Ostatnimi czasy zaczął się także psuć czyli "zrywać obraz" (poziome linie na zdjęciach - prawdopodobnie uszkodzona matryca). W serwisie powiedzieli mi że na wysyłce i "spojrzeniu" stracę jakieś 150zł więc odpuściłem sobie naprawę. Aparat sam się naprawił gdy spadł mi na podłogę - i to za darmo.
Obecnie czekam na przesyłkę Sony W-150 (następcę mojego kompaktu). W przyszłym roku skuszę się na lustro ponieważ w tym roku nie uzyskałem wystarczającej ilości finansów.
tucha86 napisał(a):
ale może ktoś mi cos opowie o jednym i drugim jak w użyciu one się sprawują??!! Powiem szczerze, że jestem bardziej skłonna do W150 ale w każdym sklepie mówią mi że H10 jest lepszy... help...
Więc jak pisałem wyżej gdy tylko dojdzie do mnie W-150 (kwestia kilku dni) wypowiem się na jego temat.
Pozdrawiam.
Buldi.