anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

doslav

profile.country.pl_PL.title
doslav.
Poszukiwacz

doslav

Startowo - spacerowo - wczesnowiosenne...

Znaczy jeszcze nie zielono ale już słonecznie ;)wrotycz01 .JPGokol-kap .JPG

1 207 ODPOW. 1 207
doslav.
Poszukiwacz

No to czas na coś może technicznie nie bardzo ale tak długo polowałem na dzięcioła, że nie mogę sobie odpuścić :D A że natura premiuje upartych i wytrwałych - do kompletu z dzięciołami dostałem także gniazdo z młodymi. Niestety jako kulturalny ptako-szpieg nie podszedłem tak blisko, żeby młode złapać. Po pierwsze - rodzice bardzo usilnie odciągali mnie od gniazda (robiąc przy tym sporo rabanu) a po drugie - bałem się że mogą nerwowo zareagować w stosunku do młodych...
Niemniej pierwszy raz widziałem gniazdo (dziuplę) dzięciołów i to jakieś dwa metry nad ziemią tylko...

Tak, wiem... Ciemno... :D

dzieciol01.JPG
dzieciol02.JPG
dzieciol03.JPG

I to wszystko nadal w promieniu 500-750m od domu :nauseated_face:

profile.country.PL.title
Tomek69N
Poszukiwacz

Nie jest tak źle z naszą śląską fauną :) Szkoda, że mój znajomy leśniczy wyjechał w legnickie lasy gdzie mu lepiej. Znał miejsca na bezkrwawe łowy. Niejedno też wyczytałem z jego biblioteczki w środku lasu. Mam jednak kontakt przez familię do Lasów Państwowych więc można kiedyś poczytać w lesie na ambonie chyba...tak myślę ;)
O technicznych mankamentach wiesz :)
Fajnie ujęte reasumując.

doslav.
Poszukiwacz

Literatura zawsze się jakaś interesująca znajdzie - ambony tylko potrzebuję :nauseated_face:

P.S. Tu się nie ograniczaj :nauseated_face:

Starosta.
Początkujący

54 - większa ogniskowa i ewentualnie wykadrować, bo da gałąź odciąga uwagę od dzieńcioła
55 - ładne, ale przydałoby się ciut jaśniej
56 - zdecydowanie za ciemne http://www.klubkm.pl/forum/images/smilies/sorry.gif

Pozdrawia Starosta :grin:
kropka33
Początkujący

56 najbardziej mi siępodoba, bo super wypatrzone, tylko za ciemne :flushed: Nie da sie tego rozjaśnić w LR albo w innym programie?

P.S. se to sama rozjaśniłam, zrobiłam tylko korektę ekspozycji na +3,35 i jest o niebo lepiej. Pokazać? :nauseated_face:

doslav.
Poszukiwacz

No troszkę rozjaśniłem ale za mało widocznie :D

No jasne, że pokazać! Myślę, że moje ego jakoś to wytrzyma :slight_smile: Czasem potrzebne jest inne spojrzenie...

Creatoor
Początkujący

Troszeczkę lepiej?

doslav.
Poszukiwacz

Troszeczkę :question:
:slight_smile:

Za chwilę się wybieram w odwiedziny do dzięciołowej rodziny (znów mi się rymuje) i spróbuję zrobić takie niewymagajające rozjaśniania :nauseated_face:

dolores-d5
Początkujący

Witam widzę że dużo się będę mogła nauczyć tu już doświadczenie jakieś widzę piękne ujęcia Pozdrawiam :)

kropka33
Początkujący

no cóż, ja poszalałam w rozjasnieniu bardziej niż Creatoor... tylko zdjęcie zzieleniało niestety :slight_smile: