Podziel się wrażeniami!
kazdy problem wymaga chyba wlasnego tematu wiec niech tak bedzie
po ostatniej aktualizacji 21grudnia (tej bez nagrywania na dysk mimo wczesniejszych zapewnien)
zegar sam sie przestawia od -10 do +20 min
wczesniej problem nie wystepowal
mam i chcialbym miec automatyczna date i godzine
- uzyj czasu z sieci
naprawiam problem zmieniajac
ustawienia > data i godzina > automatyczna data i godzina > uzyj czasu z transmisji
nastepnie zmieniajac w
ustawienia > data i godzina > godzina > automatyczna strefa czasowa
nastepnie wracam do
ustawienia > data i godzina > automatyczna data i godzina > uzyj czasu z sieci
jednakze nie czuje sie komfortowo ze zmienianem tego za kazdym razem i ciagla weryfikacja czasu tv vs reszta
ps. support milczy
Dzień dobry,
bardzo dziękujemy za nadesłaną wiadomość. Czy kontaktując się z działem wsparcia, korzystał Pan z dostępnego na stronie formularza?
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Szanowny Panie,
dziękujemy za kontakt z firmą Sony.
Prosimy podać model or 7-dmio cyfrowy numer seryjny telewizora.
W przypadku jakichkolwiek pytań prosimy o informację zwrotną mailem lub telefon pod podanymi poniżej danymi kontaktowymi:
Telefon: 801 382 462
E-mail: customersupport.pl@eu.Sony.com
Nasze linie są otwarte w godzinach 09:00 - 18:00 od poniedziałku do piątku.
Z wyrazami szacunku,
na wiadomosc odpisalem podajac numer imei i opisujac kolejny problem z zegarem od tej pory support milczy
/e tak przez formularz
Nie mam problemu z czasem na tv ale używam ustawien transmisji. Ciekawe że z 2mieś temu miałem problem na lapku z czasem jaki Ty masz na tv. Śpieszył się z 10min.
Czas wchodzi na ekran po restarcie z 1min opóżnieniem (ładowanie systemu) ale czasem również po uśpieniu jak wyłącze internet lub zmieniam router.
Coś czuje że większośc problemów z tv to problemy z kiepskim internetem lub stabilnością łącza.
stale lacze 10mb/s (1.2MB/s)
ping ~20ms onet, 60ms hetzner 60ms ovh
gram w fpsy, uzywam puttiego, siedze na ircu, ts3, korzystam z sftp. p2p, ssh , teamviewer , vc itd
mozna pokusic sie o stwierdzenie ze monitoruje swoja siec w miare na bierzaco i wszelkie problemy z nia zauwazylbym wczesniej na jednym z wyzej wymienionych programow
jakbym mial problem z internetem zauwazylbym go wczesniej zwlaszcza ze neta mam od 2 lat tego samego
a problem z tv pojawil sie po ostatniej aktualizacji
Ja mam 7Mb ale symetryczne i ping 3.
wrzuc tracert bo nie wierze w ping 3ms, chyba ze do routera
Jak widac stacjonarne po wifi 3 ping a LTE w plusie kolo 30ping
Podczas ostatniego testu dla niedowiarka taki wynik mimo podłączonych 4 urządzen pod sieć.
musze przyznac ze mnie zamurowalo, mimo ze to nie jest tracert onetu (teoria spiskowa udostepniles swoj pc jako serwer do testow*) jestem pod wrazeniem, jednak u mnie taki internet jest niemozliwy kabel albo radio wybieram kabel
mimo wszystko jezeli to nie fake to do serwerowni bedzie wiekszy, wezly tranzytowe, nawet plix tu nie pomoze
*Powód edycji: post zawierał odnośnik do zewnętrznej strony, co nie jest zgodne z regulaminem
Jestem stara ***** i nie bawi mnie jakieś oszukiwanie. Nie pomagał bym na forum zamiarem kłamstwa /oszustwa. Jestem laikiem, ekspertem jest mój dostawca internetowy sąsiad który mając firmę i sprzedając usługi zna się na rzeczy. Ma dwoje młodzieży grających, a sam kiedyś pracował TP SA. Zna się facet i sam korzysta z tego netu więc gó.na nie sprzedaje. Już parę lat mam ten net i nie miałem awarii (lub jej nie zauważyłem).
Co do aktualizacji to serio nie mam problemów czy to Sony Tablet,Smart czy Tv. Myślę że Sony też zauwazylo że internet w PL jest kiepski dlatego może wkładają aktualke do RAR...