Podziel się wrażeniami!
Czy mógł by ktoś napisać jak korzystać z tej funkcji, czym to wywołać z pilota? Próbowałem wszystkich przycisków na pilocie i nic. W pomocy TV też nic nie znalazłem.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
Zapraszam wszystkich do wątku:
https://community.sony.pl/t5/telewizory/pip-pap-w-androidtv/td-p/2128985
Pozdrawiam
Witamy
o wsparcie poprosiliśmy kolegów z działu tehnicznego. Postaramy się wrócić z podpowiedzią możliwie szybko.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Jeżeli nic się nie zmieniło przez ostatnie 3 lata w telewizorach sony to:
a) PAP dziala tylko pomiędzy wybranym wcześniej (przed uruchomieniem PAP) wejściem AV a wybieranym po uruchmieniu PAP kanałem z tunera. Kanały tunera mozna zmieniać przy działającym PAP.
b) PIP działa tylko dla wejścia komputerowego i (chyba) kanału z tunera TV
a uruchamia się te funkcje w trybie AV przyciskiem tools/option na pilocie
W pilotach do KD-55X9305C nie ma guzika TOOLS/Options. Nie wiem czy w ogóle są w sprzęcie z Android TV.
w takim razie będzie trzeba poczekać na support, może oni pomogą...
EDIT dokopałem się do informacji dotyczących tej aktualizacji
http://www.sony.pl/support/pl/article/77122
jest wyraźnie napisane, że podane daty udostępnienia usług mogą się zmienić więc najpewniej PIP pojawi się przy kolejnej aktualizacji...
PIP jest pod przyciskiem Action. Po prawej stronie, za Twitter'em.. W momencie gdy wyświetlasz jakiś kanał cyfrowy.
edit: fakt, W momencie gdy wyświetlasz źrudło HDMI
W nowych TV od Sony na Androidzie, na pilotach nie ma przycisku OPTION, jest za to przycisk ACTION MENU i to pod nim kryją się dodatkowe opcje, tak jak w starszych modelach Bravia kryły się pod przyciskiem OPTION/TOOLS. U mnie PAP na W809C jest właśnie pod ACTION MENU, jako opcja 'Podwójny obraz', ale pojawia się wtedy gdy korzystam z wejścia HDMI, po jej wybraniu, obraz dzieli się na dwa, na jednym jest obraz z wejścia HDMI, a na drugim z tunera naziemnego lub satelitarnego. Gdy wybiorę natomiast ACTION MENU podczas oglądania z wbudowanego tunera naziemnego lub satelitarnego to opcji 'Podwójny obraz' nie ma.
Ciekawe. Prz kanałach z cyfrowej TV naziemnej nie mam opcji PIP, ale jest nagrywanie. PIP jest w ACTION MENU przy sygnale z HDMI ("Podwójny obraz"), ale jego wybranie kończy się komunikatem "Funkcja niedostępna w bieżącym trybie wejścia". Dlaczego?
HDMI są podłączone do Playstation3, netiaplayer i Apple TV. Wszędzie jest ten sam błąd/komunikat.
Przycisk Action Menu. Pojawi się w gornej części ekranu PIP lub PAP w zaleznosci czy jest podlączony PC czy dowolne urządzenie poprzez HDMI.
PIP – działa z sygnalem z PC (okieno w dowolnym rogu ekranu)
PAP – działa ze zrodel z HDMI (dwa okna obok siebie z mozliwoscia zamiany miejsc)
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Dlaczego otrzymuję komunikat "Funkcja niedostępna w bieżącym trybie wejścia"?