Podziel się wrażeniami!
Witam.
Kupiłem ten telewizor kilka dni temu. Po podłączeniu do wifi TV zarządał aktualizacji więc wykonałem ją. Aktualizacja przebiegła pomyślnie i w kwestii software'owej działa wszystko jak należy, niestety mam wrażenie, że obraz jest zbyt jasny w profilach (to nie aż taki problem, bo mogę zmienić jasność, ale jak na wbudowane profile to zbyt nie czytelny - przejaskrawiony).
Drugim objawem, który zauważyłem to jakiś problem z mieszaniem odcienia czerwonego/pomarańczowego - występują takie smugi jarzące się bardzo.
Czy jest to problem niedostrojenia TV czy być może ostatniej aktualizacji OTA?
Witam
Bardzo prosimy o kalibrację telewizora wg. instrukcji zawartej w poniższym linku. Jest to tylko nasza propozycja, gdyż ustawienia należy korygować wg. własnego uznania. http://www.sony.pl/support/pl/article/85378
Plansza testowa w załączniku.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Dziękuję bardzo za odpowiedź. Odnośnie kalibracji obrazu mam do zespołu Sony jeszcze pytanie.
Czy była by możliwość kontaktu sony z firmą THX i podanie im szczegółów kalibracyjnych telewizorów Sony w celu dopisania do aplikacji bezpośredniej obsługi THX Tune Up w Android TV?
Na ten moment przy funkcji kopiowania obrazu nie ma możliwości zmiany prefefencji wyświetlania. Tak samo preferencje wyświetlania (profile) nie działają w menu.