Podziel się wrażeniami!
Mam problem z gniazdami USB - wykląda, że nie działają - może ja cos robię nie tak?
Próbowałem na rónych pendaivach i różnie formatowanych (fat,fat32, NTFS), po wlożeniu do gniazda, w aplikacji filmy czy album nic nie widać, ani zdjęć ani filmów ...
Wg telewizora system najnowszy.
Czy ktoś miał taki problem? Ktos coś zaradzi?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Uaktualniam opinię sprzed kilku dni o telewizorze KDL-43W755C, który wówczas nie chciał wyświetlać wszystkich filmów z dysku zewnętrznego i w ogóle miał fatalną obsługę. Wczoraj (13 października 2015r.) przyslana została przez internet i automatycznie zainstalowana aktualizacja oprogramowania, która wszystko naprawiła.
Telewizor już odczytuje z USB wszystkie zapisane na dysku filmy od 0,7GB do 11GB w formatach .avi, .mkv i .mp4, HD i nieHD i wyszukuje je szybko. Poprawione też zostały inne mniej ważne parametry obsługi.
Mam teraz prawie doskonały obraz, nienajgorszy dźwięk i poprawnie zorganizowaną i działającą odsługę, chociaż trochę bardziej skomlikowaną niż w KKDL-32W705C, ale bogatszą. Więc gratuluję inicjatorom i wykonawcom tej aktualizacji.
Przy okazji: ten telewizor ma tylko jedno AUDIO-OUT analogowe, a mianowicie gniazdo słuchawkowe.
Można dorobić prosto i tanio drugie takie wyjście. Nazywa się to konwerter DAC CX-KD4 i służy do zamiany sygnału cyfrowego audio (z wyjścia cyfrowego AUDIO w telewizorze) na analogowy. Można kupić na allegro lub zamówić w porządnym sklepie komputerowym.
Andrzej ze Skierniewic
Kupiłem go 7. października b.r. (5 dni temu). Potwierdzam to o USB. Dzwoniłem do obsługi technicznej SONY
(801 382 462). Powiedzieli, żeby poczekać do 13. października b.r. Tego dnia rozpowszechnią przez internet nową wersję oprogramowania i wg nich powinno się poprawić to z USB. Wątpię w to, bo obsługę tego telewizora
projektował jakiś jeden *****, a przetłumaczył na polski jakiś drugi *****. Więc teraz będzie to naprawiał chyba jakiś nowy trzeci *****. Szkoda, bo poza tym kretyństwem telewizor jest prawie doskonały.
Po kilkugodzinym kombinowaniu okazało mi się, że można uzyskać dostęp do dysku podłączonego do USB-1.
Trzeba kliknąć HOME, potem APLIKACJE i przejechać w prawo aż do VIDEO i to VIDEO kliknąć.
Wtedy uzyskuje się dostęp do USB. Nie jest to kretyństwo? Jak już się jest na dysku to telewizor wyświetla
nie wszystko, tylko to co mu się podoba. Np. ze 100 plików na dysku wyświetla tylko jakieś kilkanaście,
wybrane chyba losowo. Za nic w świecie nie da się wyświetlić pozostałych plików. Odtwarza avi, mkv i mp4.
Telewizor KDL-32W705C (jest starszy) nie ma tych wad: ma nie tylko doskonały obraz i dźwięk, ale także doskonałą obsługę. Tyle tylko, że jest za mały. Zaproponowałem SONY, aby w KDL43W755C zastosowała ten sam program do pbsługi, jaki jest w KD:32W705C. Zapytałem ich wczoraj ponadto, czy mogliby mi to zrobić za opłatą. Czekam na ich odpowiedź.
Pozdrowienia -
Andrzej Przytuła
Skierniewice
Uaktualniam opinię sprzed kilku dni o telewizorze KDL-43W755C, który wówczas nie chciał wyświetlać wszystkich filmów z dysku zewnętrznego i w ogóle miał fatalną obsługę. Wczoraj (13 października 2015r.) przyslana została przez internet i automatycznie zainstalowana aktualizacja oprogramowania, która wszystko naprawiła.
Telewizor już odczytuje z USB wszystkie zapisane na dysku filmy od 0,7GB do 11GB w formatach .avi, .mkv i .mp4, HD i nieHD i wyszukuje je szybko. Poprawione też zostały inne mniej ważne parametry obsługi.
Mam teraz prawie doskonały obraz, nienajgorszy dźwięk i poprawnie zorganizowaną i działającą odsługę, chociaż trochę bardziej skomlikowaną niż w KKDL-32W705C, ale bogatszą. Więc gratuluję inicjatorom i wykonawcom tej aktualizacji.
Przy okazji: ten telewizor ma tylko jedno AUDIO-OUT analogowe, a mianowicie gniazdo słuchawkowe.
Można dorobić prosto i tanio drugie takie wyjście. Nazywa się to konwerter DAC CX-KD4 i służy do zamiany sygnału cyfrowego audio (z wyjścia cyfrowego AUDIO w telewizorze) na analogowy. Można kupić na allegro lub zamówić w porządnym sklepie komputerowym.
Andrzej ze Skierniewic
Katastrofa w755c wyświetla zawartość dysku losowo za każdym razem wybiera inne foldery zdjęć lub filmow.TV mam dwa dni i całe szczescie 30 na oddanie ale chyba zrobie to szybciej.Nie wspominajac juz brak fukcji HDD REC fukcje której nie ma!Poza tym obraz naprawde petarda !
w moim w755c po aktualizacji przestal dzialc chromecast
Aktualizacja najnowsza na chwile obecna kodi widzi tylko cała zawartosc dysku.
Kodi mega fajna aplikacja jest do sciagniecia w sklepie
Aktualizacja nie poprawiła katalogowania folderów z dysku zewnetrznego ,sprawe uratowała aplikacja kodi.
Rozmawiałem dzis z kobietą z infolini sony odnosnie losowego odwarzania materjału.Sprawa przekazana do działu technicznego,zobaczymy co z tego bedzie.