Podziel się wrażeniami!
Po którejś z aktualizacji zniknęły wszystkie rekomendacje z ekranu Dom w Google TV i już nie wróciły pomimo kilku kolejnych aktualizacji (obecnie mam PKG6.5660.0668EUA).
Na ekranie Dom wyświetlany jest jedynie pasek Twoje aplikacje na górze.
Tryb Tylko aplikacje jest wyłączony.
W Ustawieniach w Twoje serwisy jest tylko fabrycznie preinstalowane Prime Video, nie pojawiły się HBO Max, Netflix i Player, które oglądam. Wydaje mi się, że to może być przyczyną.
nie jestem specjalistą, ale o ile pamiętam za soft w tv Sony (i pozostałych firmach korzystających z softu google) odpowiada google i jeśli coś pozmieniali na gorsze, to trzeba chyba uderzać do google...
Mam to samo. Jestem mega wkurzony, gdyż myślałem że Google tv w Polsce fajnie działa. A przynajmniej nie gorzej niż android tv na mi boxie. U mnie brak rekomendacji, nie ma opcji odtwarzaj dalej, która była na wczesniejszym android tv. Nawet wyszukiwanie w asystencie google pomija filmy na HBO,player, z netflixa filmy czasami pokazuje a czasami nie. Czy u wszystkich tak działa Google tv w telewizorach Bravia?
Hej, mam to samo. TV XR-65X90J soft v6.6070. Próbowałem już prawie wszystkiego (włącznie z ubijaniem aplikacji systemowych) - oprócz przywracania ustawień fabrycznych, ale bez przesady nie będę TV ustawiał co chwila po resecie. Może ma ktoś inny pomysł jak przywrócić rekomendacje na ekranie startowym?
jeszcze możesz sprawdzić w sklepie Play czy masz jakieś aktualizacje. Bo aktualizacja TV to jedno, a aktualizacje google sklep to drugie i nie wszyscy nawet wiedzą gdzie tego szukać. Na pilocie przycisk wejścia (górny lewy przy tym kółku ze strzałkami) i jak nie widzisz GooglePlayStore na lisciście, to musisz dodać plusikiem na końcu. Jak już w to wejdziesz to wchodzisz na avatarka, podobnie jak w launcher i już zobaczysz co dalej. Jak to nie pomoże, to zapewne zostaje tylko przywracanie ustawień fabrycznych.
Dziękuję za odpowiedź, niestety to też nie pomaga. Wszystkie aplikacje mam aktualne a rekomendacji w dalszym ciągu nie ma. Włączenie i wyłączenie opcji "tylko aplikacje na ekranie startowym" też nie pomaga. No trudno, może kolejna aktualizacja softu coś zmieni. Spróbuję ten reset do fabrycznych - ale przyznam szczerze, że nie chce mi się wszystkiego ponownie instalować i ustawiać. Dzięki.
ostatnia aktualizacja Goggle TV Home jest u mnie z 7 grudnia 2022, TV Setup z 21 listopada no i ta ważna czyli Android System WebView z 13 grudnia 2022
a próbowałeś już włączać i wyłączać to Tylko aplikacje w konto, tylko że za każdym razem trzeba robić uruchom ponownie żeby zadziałało , no i paczam jeszcze na tą aplikację na fonie Google home, może tam coś poszperać i poszukać...
tego nie robiłem ale tak mi do głowy przyszło, jakby usunąć konto na chwilę i ponownie dodać, ale nie mam pojęcia czy to ma sens
chyba że jeszcze odinstalowanie aplikacji np HBOmax i ponowne instalowanie, bo to może od tej strony znika. Oczywiście Netflixa nigdy nie było na home w rekomendacjach i pewnie nie będzie...