Podziel się wrażeniami!
Przewrotnie zacznę od polecenia Tv Side View apk na smartphona lub tablet. Aplikacja oprócz programu tv i przypominaniu o ciekawych programach zawiera rozbudowany pilot ogólnie tłumacząc. Można sparowac z kilkoma sprzetami np tv plus br. Dostajemy pilota oryginalnego, pilota dotykowego z wybieraniem głosowym (po instalacji pluginu na smarcie), gladzik, klawiaturę. Można sterować apk wgranymi na Tv z pozycji pilota na smarcie. Polecam.
Z apk na Tv Android polecam Kodi razem z weeb tv oraz Android Assistant który działając w tle usprawnia andka tv. Można wgrać avasta również.
No tak, a poza tym reszta aplikacji nie istnieje. Nie da się zmienić przeglądarki internetowej - jest tylko opera. Inne są nie widoczne dla telewizorów SONY z androidem. Lepiej kupić zwykły TV bez funkcji smart i dokupić sobie android smart box za 200-300 zł. W kieszeni zostanie nam z 1000 zł, no i mamy androida na którym można wszystko instalować. Dodatkowo żadna korporacja nas nie będzie śledzić. Android w TV SONY to porażka.
A co daje konkretnie "Android Assistant"?
To miał być temat z nastawieniem pozytywno odkrywczym ale normalne że trzeba marudzić 🙂
Można i boxa z androidem ale śledzić Cie będą zawsze 🙂
Ja podłączyłem starą pierwszą zetke która ma uszkodzony ekran (nie wyświetla) ale jest dotyk i mam to samo co w boxie 🙂
Co do Android Assistant to jest czyszczący dodajacy mocy apk. Smarty dają radę same ale tv widzę że nie. Zainstalowałem po tym jak dołączyłem hdd i mimo resetu i kilku dni bez hdd w apk album,video,Muzyka miałem nadal miniaturki plików. Assistant usunął ciasteczka i jest ok. Działa w tle jak się go odpowiednio ustawi i nie trzeba nic ruszać.
z apkem to w zasadzie tylko KODI, większość apek na androida jednak w pewnym sensie jest skierowana na telefony i tablety z dotykowym ekranem.
można ewentualnie spróbować czegoś innego tak, np Chrome
Mimo że temat o apk chce polecić najtaniej na rynku pada do ps4 dostępnego w marketach Tesco w cenie 199zl. Mam, działa rewelacja nawet jako ala pilot 🙂
A jest możliwość podłaczenia pada od Xbox 360 (bezprzewodowy) do tv sony? Czy tylko ich pady będą śmigać?
Jeżeli masz takiego pada od xboxa to próbuj, tv nie wybuchnie Ja nawet nie mam PS a kupiłem pada DS4 z ciekawości i by pograc czasem na tv.
Jak byś miał fizycznie tv Sony to jak byk jest w Menu,akcesoria napisane jaki pad
można Chrome zainstalować potem znajduje sięona w ustawieniach w POBRANYCH bo tak jej nie widać
Witam mogbys opisac jak skonfigurowac apke Tv Side View z tv sony w809c bym mog korzystac z wybierania glosowego?