anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Tablet Xperia Z. Problem ze strumienio​wym przesyłani​em multimedió​w w sieci wi-fi

profile.country.PL.title
hdfan77
Poszukiwacz

Tablet Xperia Z. Problem ze strumienio​wym przesyłani​em multimedió​w w sieci wi-fi

Witam. Kilka dni temu zakupiłem tablet Xperia Z1 32GB. Tablet posiada program o nazwie Throw, który wyszukuje urządzenia dostępne w sieci wi-fi. Program ten bez problemu wykrył kino domowe Sony BDV-NF700 oraz telewizor Sony Bravia KDL40-LX900. Gdy odtwarzam muzykę, filmy i zdjęcia z tabletu to są one bez problemu wysyłane przez wi-fi do telewizora i kino domowego. Natomiast, gdy chcę przesłać muzykę i filmy z iPoda lub dysku twardego podłączonego do kina domowego to są one przesyłane do tabletu (tablet widzi foldery i pliki), ale nie można ich odtworzyć. Po kliknięciu na plik pojawia się komunikat: Nie można wyświetlić multimediów. Format pliku nie jest obsługiwany. (pliki audio są w formacie mp3, a wideo w mp4). Zdjęcia przesyłane są do tabletu prawidłowo, ale są one wyświetlane na tablecie bardzo niewyraźnie.

Gdy pierwszy raz uruchomiłem i skonfigurowałem tablet, wszystko działało prawidłowo. Gdy uruchomiłem tablet następnego dnia pojawiły się problemy ze strumieniowym przesyłaniem plików, które opisałem powyżej. Resetowałem tablet do ustawień fabrycznych, ale to również nic nie dało.

Jaka może być przyczyna tych problemów?

P.S. Może problem wynika z tego, że wykonałem aktualizację oprogramowania android do wersji 4.2.2.

0 ODPOWIEDZI 0