Podziel się wrażeniami!
Od czegoś trza zacząć
No i jak tu się nie powtarzać 187 jest piękne,ale oprócz tego zdjęcia bardzo podoba mi się jeszcze 189
Świetne 187 , 191 też mi się podoba tylko te druty i ten słup trochę psują pejzaż, no ale jak już są to cóż zrobić. Aha, jakby co ta ja też się zapisuję do kolejki na jakiś jeden z pięknych skandynawskich widoczków
Dzięki za pochlebstwa
Tak mi się przypomniało po ostatniej fotce koleżanki colorful iż mam też zza krzaków coś pstryknięte i zmagazynowane na dysku zewnętrznym mym. Z czasów kiedy światła więcej było taki niedzielny pstryczek. Z bliska miejscowość jest urokliwsza - byłem tam (100km na północ od chaty) lecz bez aparatu :smileyredface:
... krzaki przeszkadzają
Nie fajne
Relacja z dziś. Robiłem fotki pomiędzy krzaczorami
więc to "cropy".
Coś mi się zdaje, że okulary p.słoneczne przydają mi się tutaj w marcu...
Tomku, ale ty masz widoki
acinloop napisał(a):
Tomku, ale ty masz widoki
![]()
Tomku - koniecznie musisz zainwestować w Sigmę 10-20 oraz filtry połówkowe i gradujące cokina! Przy widokach jakie masz u siebie możesz nas "karmić" później niesamowitymi ekspozycjami!
Bardzo warto mieć tę Sigmę (albo Sony 11-18).
I jeszcze jedno - warto z takimi widokami pokombinować z HDR - A700 świetnie się przy tym sprawdzi. Pilnuj tylko aby nie zrobić ze zdjeć kolorowanek...
Się postaram jeszcze jeden "cropik". Tylko co do inwestowania to fotografia to moje hobby i "zabijacz" złego nastroju a nie sposób na zarabianie więc sigma musi poczekać na lepsze czasy a filtry zaczynam dokupywać. Tylko, że tutaj niedługo słonko śmignie między wierzchołkami i... już
aż do marca tak będzie. Na Boże Narodzenie w samo południe będzie co najwyżej zimno-niebiesko...
Waniliowo-truskawkowe niebo ostatni raz pojawi się jeszcze w końcu listopada a potem ciemno, zimno i domu daleko...
widoki nieziemskie, pięknie uchwycone