Podziel się wrażeniami!
Od czegoś trza zacząć
Skandynawia mi nie jest mi dziwną Zachwyt nad nią również. Rozumiem go. Polarsirkelen przejechałem w bardziej odludnym miejscu tzn. na płaskowyżu potęgującym wrażenie egzotyczne - było to pierwszy raz pod koniec czerwca'07 i nie znalazłem tam niczego oprócz śniegu i kamoli
Reasumując jeśli ktoś ma ochotę wybrać się tutaj to chętnie wskażę mu na "mojej północy" fajne miejsca...
Z wczorajszej przejażdżki po okolicy w mroczne choć wczesne popołudnie. Na zdjęciu miejsce spoczynku częściowo obciętego wraku niemieckiego pancernika Tirpitz zatopionego niedaleko Tromsø, na rzut kamieniem od wyspy Håkøya. Wystająca część ukazuje się podczas odpływu.
http://www.kbismarck.org/forum/viewtopic.php?t=436" target="_blank" target="_blank" target="_blank
Zegar aparatu wg czasu letniego. Zero ingerencji suwakami. Zero korekty oświetlenia. ISO 200. Z ręki bez SteadyShot i statywu. Test trzeźwości po andrzejkach i próba oddania klimatu.
Widoczek przyjemny
Tomek69N napisał(a):
Zero ingerencji suwakami. Zero korekty oświetlenia. ISO 200. Z ręki bez SteadyShot i statywu. Test trzeźwości po andrzejkach
i próba oddania klimatu.
Tomek69N napisał(a):
ISO 200. Z ręki bez SteadyShot i statywu. Test trzeźwości po andrzejkach
![]()
kris napisał(a):
Tomek69N napisał(a):
ISO 200. Z ręki bez SteadyShot i statywu. Test trzeźwości po andrzejkach
![]()
nieporuszona fotka na ogniskowej 20mm przy czasie 1/30 to nie jest wyczyn. Co innego 30sekund![]()
kris napisał(a):
fotka moim zdaniem średnia. Uciąłbym dół, bo ta ciemnica rozprasza
Lajam napisał(a):
No wreszcie zorze
![]()
Tylko mam prośbę...wstaw czasem jeszcze coś innego oprócz zorzy
Fajny kolor łysego tam macie, u nas taki bladi bidulek.
ta zorza z 216 to po prostu bajeczka
kuraq napisał(a):
Fajny kolor łysego tam macie, u nas taki bladi bidulek.
Tomek69N napisał(a):
...i tak ma być jak wpadnę na święta. W Wiśle gdzie spędzę Boże Narodzenie miło by zobaczyć jeszcze ewentualnie śnieg co by nastrój był