Podziel się wrażeniami!
i ja postanowiłem pokazać forumowemu gronu swoje prace
zapraszam do oglądania i wyrażania swoich opinii - przyjmę krytykę na klatę, więc bez obaw
Tadeusz napisał(a):
Ale niewykluczone, że sekcja poradnikowa na stronie sony.pl się rozwinie...
Noo, noo powiem tak i to nie po krótce. Ostatnia seria street-ów tak jak pisałem świetna i dla mnie jako dokument uliczny zamiata fotki p. G. Klatki, natomiast po obejrzeniu twórczości p. A. Nyka można by było coś poprawić przy Basi, ale jak dla mnie to jest ok . Wymądrzam się co nie, ale musiałem się pochwalić że bylem na spotkaniach z fotografią
.
473/ Dla mnie najlepszy fot. Reszta na swój sposób sztywna, nienaturalna, wymuszona - zapewne każda kolejna sesja tej modelki będzie inna, dla mnie jednak reszta zdjęć zbyt sztuczna...
473 = zmieniłbym ustawienia na przysłonę 4.0 może nawet 5.6 - ISO zostawiłbym na nominalnych wartościach - czas zostaje. Prawie pewny jestem, że jednak przymknąłbym do 5.6 - wolałbym więcej szczegółów na szyi i dekolcie dziewczyny...
Inna rzecz, że wychowany na kliszy traktuję wszelkie pośrednie ustawienia ekspozycji za "nienormalne", stąd powtarzalność u mnie wartości 1.4 2.0 2.8 4.0 itd...
pablo_duch, Tadeusz, destin6, trebor, Misiek025, piotruso , Monty, paderewa, Bertone, Michał, kuraq, ania.s , grzechoslaw, Methos, sg_cezar, jmw.w , Rutek68, Deviant - znowu dziękuję za wizytę i pozostawione słowo
od razu modelinętrebor napisał(a):
zdjęcia jak zdjęcia i my wiemy i ty wiesz że są
ale tą modeline to znam
Tadeusz napisał(a):
Jedynie 477 wygląda trochę... dziwnie: jakby modelka pytała - dobrze? jeszcze podnieść? nie widać za dużo?
na kkmie udało Ci się przedrzeć przez grubą warstwę kurzu ?piotruso napisał(a):
Tak sobie oglądam Twoje galerie (czy tu czy na tym drugim forum) i nawet coś kiedyś napisałem.
piotruso napisał(a):
Nie wiem czy powinienem się odzywać bo Ty jesteś fotografem a ja zwykły pstrykacz no ale spróbuję..
piotruso napisał(a):
473 i 474 wiem, że to Twój styl, styl rozpoznawalny i nie namawiam na zmiany ale mi takie cięcie nie bardzo pasuje.
477 - wzrok modelki bardzo nienaturalny, tak jak koledzy napisali jakby coś kontrolowała, na coś czekała, pytała się "dobrze czy jeszcze?"
475, 476, 478 są O.K., dla mnie najlepsze z tego wrzutu.
Monty napisał(a):
Ania.s jest w tej kwestii bezkonkurencyjna
Bertone napisał(a):
Kris , jak uzyskujesz taką barwę ? Ostatnim czasem zaczyna mi się podobać
niekuraq napisał(a):
477 - zupełnie nie podoba mi się Jej mina, masz podobne, ale z innym spojrzeniem?
grzechoslaw napisał(a):
P.S.
Nie myślałeś, żeby skrobnąć parę słów (jakiś poradnik) o fotografowaniu ludzi, i dlaczego kadrujesz tak, a nie inaczej (po swojemu; parę słów o wpływie kadru na odbiór)? Przydałoby się, oj przydało
Tadeusz napisał(a):
To będzie bardzo droga pozycja w księgarni - ale mam znajomości w wydawnictwie, może się uda taniej wydać...
Methos napisał(a):
No cóż - cała seria świetna tylko ... dlaczego przerwałeś w tym momencie? poproszę kolejne 479 .... itd
Rutek68 napisał(a):
Noo, noo powiem tak i to nie po krótce. Ostatnia seria street-ów tak jak pisałem świetna i dla mnie jako dokument uliczny zamiata fotki p. G. Klatki, natomiast po obejrzeniu twórczości p. A. Nyka można by było coś poprawić przy Basi, ale jak dla mnie to jest ok
. Wymądrzam się co nie, ale musiałem się pochwalić że bylem na spotkaniach z fotografią
.
Deviant napisał(a):
473 = zmieniłbym ustawienia na przysłonę 4.0 może nawet 5.6 - ISO zostawiłbym na nominalnych wartościach - czas zostaje. Prawie pewny jestem, że jednak przymknąłbym do 5.6 - wolałbym więcej szczegółów na szyi i dekolcie dziewczyny...
Deviant napisał(a):
Inna rzecz, że wychowany na kliszy traktuję wszelkie pośrednie ustawienia ekspozycji za "nienormalne", stąd powtarzalność u mnie wartości 1.4 2.0 2.8 4.0 itd...
To ja poproszę, któreś z tamtych pięciu...kris napisał(a):
To zdjęcie jest ostatni z kolei (6-ciu bodajże)
To zależy, jak starym sprzętem sie posługujemy...kris napisał(a):
moje analogi mają takie wartości, jak f/1.8, 2.2 itd.
Wszystko zależne jest oczywiście od sprzętu, który mamy w danej chwili pod ręką.
Kris - zawsze mogłeś założyć ND8 (albo 2) i otworzyć słoik do 1.8
nie ma - nie zajmuję się archiwizacją zdjęć, które mi się nie podobająTadeusz napisał(a):
![]()
Deviant napisał(a):
Kris - zawsze mogłeś założyć ND8 (albo 2) i otworzyć słoik do 1.8
kris napisał(a):
nie ma - nie zajmuję się archiwizacją zdjęć, które mi się nie podobająTadeusz napisał(a):
![]()
![]()
mogły. Zaufaj mi
już któryś raz przeglądam ostatnią wrzutkę... 473 podoba mi się najbardziej, ale na pozostalych kolor włosów pięknie kontrastuje na fioletowym tle!