- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
ci.nek - letnie focenie
Witam.
Postanowiłem i ja założyć swoją galerię i pokazać moje fotki. Obecnie fotografuję H50. Proszę o opinie i porady.
Pozdrawiam Marcin
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
38-40 podobają mi się i nie chce mi sie szukac szczegolow
ej, bo ty masz ten h50 i ty patrzysz na ekranik LCD czy przez wizjer jak zdjęcia robisz? ;>
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
witam, witam
widzę nutkę inspiracji moimi fotkami. Miło mi
autoportrety fajny, ale przejabjerzyłeś z tym tłem
także pozdrów dziewczynę za dobre zdjęcie, a Ty ostrożniej z filtrami i innymi "dodatkami"
35 - krzywo troszkę....a i taka wersja "BW" nie bardzo......
36 - jak już Lajam zaznaczył - pusto na ulicy
a jakbyś tak przeszedł na drugą stronę ulicy i cyknął fotkę dresikowi z komórką ?
37 - kolorowankom mówię "nie"
jeżeli chcesz robić zdjęcia uliczne bramom, budynkom itp. - skup się na detalach. Ulica szeroko objęta jest trudna do dobrego sfocenia. Polecam
Dzięki za opinię. Ja nie mam takiego wyczucia do focenia ludzi na ulicy co Kris, łatwiej jest uchwycić nieruchomy budynek
to tylko kwestia wprawy
początki zawsze są "Trudne".
Ja mimo wielu tysięcy zdjęć na ulicy, nadal robię to z lekką nutką adrenaliny. Uwielbiam to. Dreszczyk jest fajny :smileymrgreen:
Powiem bardzo skromnie
To dobrze, że podoba Ci się to co robisz
miło jest być zadowolonym ze swoich efektów
gdybym moje zdjęcia mi się nie podobały, nie wiem czy sprawiałoby mi to tyle przyjemności
FF. 14mm. 35mm. 50mm. 85mm. 135mm. 500mm. 70-210
thank god i'm a photographer
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Melanie napisał(a):
38-40 podobają mi się i nie chce mi sie szukac szczegolow
![]()
ej, bo ty masz ten h50 i ty patrzysz na ekranik LCD czy przez wizjer jak zdjęcia robisz? ;>
Dzięki za wizytę.
W 80% korzystam z wizjera a tylko czasem z ekranu, szczególnie, gdy robię fotki "żabie" lub "z lotu" z odsuniętym/otworzonym ekranem. Na LCD przeglądam zrobione fotki w powiększeniu.
kris napisał(a):
![]()
Dzięki Kris za wizytę, no co będę ukrywał, że podobają mi się Twoje fotki
kris napisał(a):
autoportrety fajny, ale przejabjerzyłeś z tym tłem
Jak mi się w pracy nudzi, to bawię się trochę w PhotoFiltre
A że nie lubię oglądać się na fotkach, wiec przerobiłem tło coby odciągało wzrok :smileyhappy:
kris napisał(a):
a jakbyś tak przeszedł na drugą stronę ulicy i cyknął fotkę dresikowi z komórką ?
![]()
No widzisz a ja nie pomyślałem o tym :smileyrolleyes:
Ale się nie poddaję, jak już kupię jakieś lustro, wtedy będę mógł się bardziej rozwijać
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W 80% korzystam z wizjera a tylko czasem z ekranu, szczególnie, gdy robię fotki "żabie" lub "z lotu" z odsuniętym/otworzonym ekranem. Na LCD przeglądam zrobione fotki w powiększeniu.
a nie przeszkadza ci ze obraz jest tak jakby oddalony i tam nic nie widac prawie?
chociaz ty chyba tak duzo makro nie robisz, no nie? ^^
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
...daleko mi do Krisizmu
określenie krisizmu nie odnosi się do streetu
ale wiem o co Ci chodzi
na spokojnie - do wszystkiego trzeba dojść własną drogą.
....jak już kupię jakieś lustro, wtedy będę mógł się bardziej rozwijać
pamietaj, że to tylko sprzęt. Narzędzie.
Im bardziej będziesz myśleć o obiektywach, gripach , kartach - tym gorzej Ci będzie szło.
Jak miałem tylko http://img33.imageshack.us/img33/4197/salpha1297027.gif100 + 50mm 1.7 nie zastanawiałem się co jakim obiektywem, nie myślałem o gripach, lampach, szumach - po prostu robiłem zdjęcia. Wspaniale wspominam. Nie miałem problemów pod tytułem: a jakie obiektywy zabrać ze sobą na streeta
jak będziesz przed zakupem zapraszam na PW. Zawszę popatrzę ciut bardziej doświadczonym okiem na plany zakupowe
FF. 14mm. 35mm. 50mm. 85mm. 135mm. 500mm. 70-210
thank god i'm a photographer
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki Kris za zaoferowanie pomocy, na pewno skorzystam, a powiem, że i tak myślałem, by wysłać Ci kiedyś PW z prośba o radę, ale to dopiero we wrześniu.
Melanie napisał(a):
a nie przeszkadza ci ze obraz jest tak jakby oddalony i tam nic nie widac prawie?
chociaz ty chyba tak duzo makro nie robisz, no nie? ^^
Do makro często używam LCD, ale do pozostałych juz wizjera, ja nie narzekam na niego, lepsze kolory niż na LCD.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam po dłuższej niebytności
Widzę, że opinie na temat street'ów sypią się jak z rękawa, a każda inna - i to właśnie lubię na forum - ilość użytkowników=ilość opinii, bo każdy inaczej patrzy na świat.
Melanie napisał(a):
w moim h5 od patrzenia przez wizjer to mnie oko boli, bo jest moim zdaniem zamały i niestety jestem zmuszona do korzystania z podglądu
kris napisał(a):
a jakby tak dresik z komórką przeszedł na drugą stronę ulicy do ci.nek i .?.?.?.. :smileyhappy:
kris napisał(a):
Jak się ogląda Wasze galerie to człowiekowi się adrenalina podnosi i ma ochotę odrazu wybiec z domu i focić :smileyhappy:
Ostatnio też jestem bardzo nieczasowy, aparat czeka na lipcowy urlop:)
mój to się niedługo obrazi, bo niestety czasu brak
Moja 2-letnia bratanica nie lubi fotek, chyba że sama o to poprosi. Skubana jest tak wygadana, jak chcę jej zrobić zdjęcie to wyskakuje do mnie z tekstami "jestem zmęczona" "nie widzisz, że się bawię" itp
Nie myśl, że ja mam lepiej - też muszę kombinować, bo jak już pozuje to robi bardzo głupie i nienaturalne miny, a wtedy zdjęcie jest do bani, bo widać, że pozowane.
Czekam na kolejne zdjęcia. Ciekawe, co tym razem wymyślisz :smileyquestion: :smileyhappy:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
36 - bardzo fajne
37 - fajna obróbka
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
dzięki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dawno nie było mnie na forum, ale postaram się to nadrobić.
Dla odświeżenia dziś tylko jedna fotka. Jak znajdę więcej czasu to coś dorzucę.
Pozdrawiam
Marcin