Podziel się wrażeniami!
Czy mógł by ktoś napisać jak korzystać z tej funkcji, czym to wywołać z pilota? Próbowałem wszystkich przycisków na pilocie i nic. W pomocy TV też nic nie znalazłem.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Rzeczywiście pod przyciskiem Action Menu dostępna jest zakładka Podwójny Obraz, ale tylko wtedy gdy źródłem sygnału jest HDMI. Ja mam podpięty tuner nc+ i wtedy w jednym okienku mam obraz z HDMI, a w drugim obraz z wbudowanego tunera DVBT i wówczas zmieniając kanały można podejrzeć co jest na innych programach DVBT. Przy wybranym sygnale z wbudowanego tunera tej funkcji nie ma, a szkoda. Można to obejść wybierając najpierw HDMI następnie właczyć PIP i zamienić w opcjach aktywne okno. Trochę to uciążliwe i karkołomne i więcej z tym zabawy niż pożytku. Proponował bym technikom z SONY , aby kolejna aktualizacja zlikwidowała tę niedogodność, tak aby Podwójny Obraz dosępny z obu źródeł. Dodam jeszcze że Opcje Podwójnego Obrazu dostępne są również pod przyciskiem Action Menu, po wcześniejszym uruchomieniu tej opcji, a więc po włączeniu Podwójnego Obrazu.
Witam,
Zapraszam wszystkich do wątku:
https://community.sony.pl/t5/telewizory/pip-pap-w-androidtv/td-p/2128985
Pozdrawiam