Podziel się wrażeniami!
Drodzy przedstawiciele Sony,
Dołączam się do głosu 'współforumowiczów' co do pilnej potrzeby
dopracowania przez firmę Sony oprogramowania na nowej serii telewizorów
z Android TV. Posiadam najnowszą aktualnie dostępną wersję oprogramowania.
- Potwierdzam występowanie problemów z czasem i jego resetowaniem
- problemy z czasem powodują występowanie problemó z aplikacjami typu Youtube
- telewizor przy obsłudze menu co jakiś czas zawiesza się na kilkanaście sekund, by ponownie zacząć działać. W tym czasie nie reaguje na sygnały z pilota
- aplikacje typu TVN player czy TVP są fatalnie stworzone, okropny interface, brak aktualizacji dostępnych programów (TVP)
- brak opcji 3D przy uruchomionych aplikacjach 'zewnątrznych' - np KODI
- wbudowany player video jest mało funkcjonalny, posiada brzydki interface
- wciąż brakuje reklamowanych jako dostępne funkcjonalności typu nagrywanie
Macie naprawdę dużo do poprawienia, i mam nadzieję że nie zawiedziecie klientów którzy obdarzyli SONY zaufaniem kupując tę serię TV.
Przy okazji - telewizor ma świetną jakość obrazu, jest dobrze wykonany. Dostarczony pilot jest tandetny, niespasowany.
Witamy,
Bardzo dziękujemy za opinię, a są one dla nas naprawdę bardzo cenne i na bieżąco uzupełniamy listę występujących niedogodności. System Android to duża innowacyjność, jeśli chodzi o jego zastosowanie w telewizorach, co wiąże się z koniecznością ciągłej pracy nad funkcjonalnością. Zapewniamy, że kolejna aktualizacja obejmuje m.in. rozwiązanie wymienionych niedogodności. O jej terminie będziemy informować wkrótce.
Cieszymy się z opinii dotyczącej technologii i jakości sprzętu.
Pozdrawiamy,
Sony Polska
WItam !
W dniu 09.12.2015r. zainstalowałem aktualizację do telewizora KDL w805c i co ? I brakujące funcje (np: HDD rec, PIP) nie zostały udostepnione. Kolejny termin to - do 29.02.2016r. (dobrze jest jest to rok przestępny , to mają 1 dzień więcej). Przykro mi, ale pierwszy raz tak bardzo rozczarowałem się na firmie SONY. Własnie wybieram się do sklepu w którym kupiłem TV i będę składał reklamację za zakupiony towar bez reklamowanych funkcji (HDD rec) i będę chciał wymienić na TV z funkcjami które mi obiecano.Pozdrawiam.
na angielskiej stronie aktualizacje zapowiadaja na ostatniego marca
http://www.sony.pl/support/pl/content/cnt-hn/prd-tvhc/android-tv-features-update-roe-8-dec
https://www.sony.co.uk/support/en/content/cnt-hn/prd-tvhc/android-tv-features-uk-22-dec
przypadek? literowka? na pewno
sam kupilem tv w mm 8 miesiecy temu i na zwrot przyslugiwalo mi 30 dni (i tak dlugo mysle ze wystarczajaco do sprawdzenia tv pod kazdym katem)
z tym ze termin ten ma sie nijak do wszystkoobiecujacych aktualizacji i nic nie wnoszacych aktualizacji ktore sa wprowadzane
tak samo jak od poczatku uzywania tv
kanaly sie nie przelaczaja dziala tylko regulacja glosnosci
samo przelaczanie kanalow z tv naziemnej dziala skokowo i roznie raz w miare sprawnie innym razem z kilkusekundowym opoznieniem
tv sam sie resetuje kiedy chce jak chce przy zmianie kanalu przy zmianie glosnosci
guide tv nie pokazuje losowo wybranych informacji o kanalach
i co najlepsze cudowne orzeczenie o zrzeczeniu sie odopowiedzialnosci jednoczenie piszac ze aktualizacja bedzie wylacznie do pobrania przez pc
fantastycznie dla kazdego kto nie posiada pc/notebooka