Podziel się wrażeniami!
witam mam problem z aktualizacja probowalem wszystkiego i caly czas wyskakuje mi blad 2123 ma ktos jakies solucje jak rozwiazac problem?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Musisz zaktualizaować przez USB następującym sposobem:
- rozpakowany plik pobrany ze strony Sony (z rozszerzeniem .pkg) nagrać na sformatowany nośnik USB
- ten sam plik nagrać na ten nośnik jeszcze raz, ale zmieniając mu nazwę na upgrade_uploader.pkg
Wyłączyć TV, włożyć nośnik z 2 nagranymi plikami j.w., TV się uruchomi sam i zaktualizuje.
Musisz zaktualizaować przez USB następującym sposobem:
- rozpakowany plik pobrany ze strony Sony (z rozszerzeniem .pkg) nagrać na sformatowany nośnik USB
- ten sam plik nagrać na ten nośnik jeszcze raz, ale zmieniając mu nazwę na upgrade_uploader.pkg
Wyłączyć TV, włożyć nośnik z 2 nagranymi plikami j.w., TV się uruchomi sam i zaktualizuje.
Witam,
Zajrzyj tutaj:
https://community.sony.pl/t5/telewizory/kd65x8505c-aktualizacja-error-2123/m-p/1972054#M21602
Pozdrawiam
Ten sposób z 2 plikami jak podałem wyżej też nie ?
U mnie nie chciało się ani przez net (błąd sieci 2321) ani przez USB zaktualizować. Dopiero wgranie 2 plików rozpakowanych na USB w tym jeden ze zmienioną nazwą i poszło.
Tak czy inaczej widzę, że nie jestem sam i już wielu użytkowników Android TV od Sony ma ten sam problem.
LIPA !
A uzywaleś portu USB 2 ?
nie tylko ten z boku telewizora
No to trzeba zrobić w porcie nr 2.