anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

KDL-43W808C Gubi listę kanałów satelitarnych

BMalina
Poszukiwacz

KDL-43W808C Gubi listę kanałów satelitarnych

Witam! Użytkując telewizor Sony Bravia KDL-43W808C napotkałem na problem, związany z utrzymaniem ustawionej listy kanałów satelitarnych. Posiadam instalację antenową z konwerterem monoblock z wbudowanym przełącznikiem diseq. Po podłączeniu anteny pod telewizor wyszukałem kanały uwzględniając tylko transpondery na których znajduja się polskie kanały FTA z satelity Hot Bird 13.  Wyszukane kanały zapisały mi się na liście "ogólnego satelity" na pozycjach od 100 w górę. Chcąc uporządkować listę poprzestawiałem programy ustawiąjąc je na pozycjach 1,2,3,4.... itd.   Dusząc przycisk "guide" na pilocie mogłem swobodnie zmieniać kanały z ustawionej listy. Ustawienia te utrzymywały sie do czasu wyłączenia telewizora. Po ponownym uruchomieniu w chwili wyboru kanały z listy telewizor zmienia jego pozycję na wcześniejszą  powyżej 100 likwwidując pozycję na której został ustawiony. Wykonałem wszystkie najnowsze aktualizacje oprogramowania oraz przywróciłem telewizor do ustawień fabrycznych. Problem przestał się pojawiać przez tydzień, poczym zaczął wystepować ponownie. Oto przykład wysępujacego problemu:

https://www.youtube.com/watch?v=7W8k9GCkwZY&feature=youtu.be

14 ODPOW. 14
BMalina
Poszukiwacz

Wracam do tematu. Telewizor po tygodniu funkcjonowania listy kanałów przygotowanych w programie "Sony Editor" rozrzucił je na pozycje od 100 w góre. Więc lista przygotowana przez program nie rozwiązuje problemu. Ponadto telewizor zaczął się zawieszać - pomaga tylko wyłaczenie z prądu. Kolejnym objaw niestabilności działania: po wybraniu kanału z listy (guide), nastepnie widok, nie ładuje obrazu. Również nadal sam się resetuje i ponownie uruchamia. Tragedia!!!  

profile.country.pl_PL.title
arik92
Użytkownik

W piątek wgrałem liste ułożoną w Sony Editor, w sobote lista już się posypała. Problemu z wybraniem 'widok' w Guide nie doświadczyłem. @BMalina czy też masz problem, że nie możesz przy kanałach SAT z klawiatury numerycznej pilota wybrać kanału czterocyfrowego?

W tygodniu otrzymam moduł CAM Technisat TechniCrypt CX to będę mógł sprawdzić, jak działa z TV. Mam nadzieje, że nie pojawią się kolejne problemy w oprogramowaniu dotyczące CAM-a.

@Sony_Polska, czy problem rozsypywania listy kanałów w trybie Ogólny Satelita jest Wam znany i czy są czynione jakieś kroki by problem rozwiązać?

BMalina
Poszukiwacz

Mogę wybrać z pilota kanał czterocyfrowy. Ten problem u mnie nie występuje. 

profile.country.pl_PL.title
arik92
Użytkownik

Niestety, nowy soft v3.317 nie rozwiązuje problemu rozsypywania listy, lista jak się rozwalała, tak się rozwala dalej :slight_frown:

Rafal-72
Nowicjusz

Mam to samo. Szlag mnie trafia, bo długo to trwa zanim  posortujesz sobie kanały, a tu za chwilę widzisz jak cała twoja robota idzie się ... paść 😕