Podziel się wrażeniami!
Witam,
Nowe oprogramowanie, nowe funkcje ale stare problemy nadal pozostały nierozwiązane. Korzystam z TV cyfrowej kablowej (DVB-C) dekodowanej przez moduł CAM. Nurtujące problemy:
- wybierając GUIDE zanika na chwile głos i obraz (czarny ekran) ; po wyjściu z tej funkcji dzieje się tak samo)
- kanały przełączają się zbyt wolno (porównując ze starszym modelem tv SONY bez androida)
- brak możliwości zablokowania automatyczej aktualizacji listy kanałów (DVB-C) od strony operatora (listę układam na komputerze, wgrywam do tv i po 5 min mam przestawioną listę)
- zmiana kanału (cyfrowego, analogowego) przy korzystaniu z nowej funkcji PAP powoduje podobnie jak przy GUIDE zanikanie na chwile obrazu - czarny cały ekran TV.
Czy u innych użytkowników występuję też te problemy?
Mam też ten problem. Dodatkowo potrafisz się połączyć przez Wifi? wogóle nie widzi sieci i się nie łączy, chyba oddam to coś, bo szkoda nerwów...
Z wifi nie mialem i nie mam problemu.Łącze się z routherem. Screen Mirroring rownież działa dobrze.
Witam,
Co do prędkości działania - przełączania kanałów, Guide etc. niestety tak jak piszesz AndroidTV nie dorównuje starszym modelom bez AndroidTV. Mam nadzieję, że to tylko kwestia optymalizacji oprogramowania. Z drugiej strony AndroidTV dostarcza funkcje które poprzednie modele nie miały, jak np. możlwiość instalacji dodatkowych aplikacji.
Pozdrawiam
Zapraszam wszystkich do wątku:
https://community.sony.pl/t5/telewizory/tv-wersja-v3-317-lista-bledow/td-p/2130522
Pozdrawiam