anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Android telewizory 4k aktualizacja 17 luty nagrywanie

profile.country.PL.title
pklz1-----
Poszukiwacz

Android telewizory 4k aktualizacja 17 luty nagrywanie

Jest nowa aktualizacja i jest wreszcie możliwość nagrywania i PIP i PAP

22 ODPOW. 22
profile.country.PL.title
firewalk
Użytkownik

Z 3D w Kodi to akurat nie jest problem sony, a samego kodi 

http://kodi.wiki/view/3D#ARM_.28Android.2C_iOS.2C_Raspberry_Pi.29

Patrz pkt. 3.3

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Myślę, że nagrywanie poprzez HDMI wynika z użycia HDCP. Niestety wiele firm to stosuje. Więcej info:

https://pl.wikipedia.org/wiki/HDCP

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
pavel_pl1
Użytkownik

Prawdę mówiąc nie wiem jak to jest zaimplementowane. Ale jeżeli jest to nagrywanie widocznego obrazu to wtedy zablokolowali to z powodu własnego widzimisię a nie powodów technicznych.

profile.country.PL.title
matrbis
Użytkownik

Więc.... Kodi ma w ustawieniach 3d i wiele różnych opcji i wtyczek. W ustawieniach trzeba wejść w poziom eksperta, a nie podstawowy. Pip i PAP jest i działa. Nagrywanie po hdmi przycisk się świeci ale chyba blokada. A nagrywanie programu innego niż oglądany jest, nagrywanie podczas spoczynku tv wygląda tak.... Bursztyn dioda przed miga w czasie świeci.DSC_0002.JPG

profile.country.PL.title
charlie_pl
Poszukiwacz

matrbis napisali:

[...] Pip i PAP jest i działa. [...] A nagrywanie programu innego niż oglądany jest, [...]

to aż dziwi mnie, że nie wproawdzili podobnej funkcjonalności w PIP i PAP. Mówię cały czas o ustawiniu Tuner/Tuner. Mogli chociaż rozdzielić naziemną od satelitarnej...

profile.country.pl_PL.title
arik92
Użytkownik

A czy w ogóle jest jakiś TV od największych producentów TV (Samsung, Panasonic, LG, Sharp, Toshiba), który umożliwia nagrywanie z HDMI? Myślę, że raczej należało się spodziewać, że jeśli Sony wypuści aktualizację z możliwośćią nagrywania to będzie to dotyczyć nagrywania z tunerów cyfrowych, bo w taki sposób działało nagrywanie w modelach Sony Bravia w latach 2011-2014.

profile.country.PL.title
cristians84
Użytkownik

Dla mnie to całe nagrywanie to pic na wode. I nie chodzi tu tylko o Sony. Kiedyś bez problemu można było odtworzyć nagrania z dekodera czy TV na PC, a teraz wszystko zabezpieczene przed nielegalnym kopiowaniem.Lepiej kupić jakiś dekoder na enigmie.

profile.country.pl_PL.title
arik92
Użytkownik

Najlepsze, że byle tuner DVB-T za mniej niż 100zł nagrywa strumień umożliwiając potem zgranie materiału na komputer, a producenci TV przy nagrywaniu stosują pierdyliard zabezpieczeń :grin:

profile.country.PL.title
pavel_pl1
Użytkownik

Właśnie o to mi chodzi. Tuner Manty za 100zł potrafi nagrywać na USB, można to potem odtworzyć itd. Tutaj mówimy i sprzęcie dużo droższym, lepszej firmy (hmm?)... technicznie na pewno się da. Tylko chyba nie chcą.

profile.country.PL.title
bohdang
Użytkownik

djrychu - sprawdzałem możliwość nagrywania na HDD przy posiadaniu CI+ Vectry, ale niestety - na ich stronie jest wyraźna informacja o braku możliwości nagrywania. Tak, że d.... blada.